logo bb header

Wandelen & Fietsen

Vanuit de studio's heb je een geweldig mooi landelijk uitzicht en loop je (of fiets je) aan de achterzijde via een zandweg meteen de bossen in (knooppuntenroutes). In de directe omgeving van B&B Roodbeekerhof zijn er verder verschillende wandel- en fietsroutes. De routes zijn in de B&B verkrijgbaar.

Nationaal park de Meinweg

B&B Roodbeekerhof ligt nabij het nationaal park de Meinweg, (ca. 5min.), en is gelegen midden in de natuur, nabij bosgebied en De Effelderwaldsee.
De Meinweg is ongeveer 1800 ha groot en bestaat uit bossen, heide, vennen en beken. Dit prachtige bos-en Heide natuurgebied is bij uitstek geschikt voor de natuurliefhebbers. Diverse fiets- en (nordic) wandelroutes zijn aanwezig (ANWB knooppuntenroutes).
Staatsbosbeheer biedt (via bezoekerscentrum De Meinweg) ook excursies aan. Voor kinderen zijn er ook leuke boswandelingen aanwezig.

www.nationaal-parkdemeinweg.nl
www.vvvlimburg.nl

 

Paardenmanege-/rijstal Venhof

Paardenmanege en rijstal Venhof is sinds jaar en dag een begrip in Midden-Limburg. Gelegen aan de rand van Nationaal Park “de Meinweg” is Rijstal Venhof een ware oase van rust en groene natuur. Het nationaalpark ligt ten oosten van Roermond en heeft een oppervlakte van maar liefst 1.800 ha.

Behalve een van s’lands mooiste omgevingen om met paard of rijtuig uit rijden te gaan komt de wandelaar en fietser maar ook de rolstoel (en rolator-, kinderwagen) aan zijn/haar trekken door speciaal aangelegde paden door het bos- en heide-natuurgebied.

 

Het Knuppelpad van Sint Ludwig

Het romantische knuppelpad over het moeras van de Rode Beek. Kraakhelder water en een rode bodem boordevol ijzer. De beek vormt de natuurlijke grens tussen Nederland en Duitsland. Hier groeit ook een bijzonder plantje: Gagel. Vroeger werd dit gebruikt in plaats van hop voor het brouwen van bier. Gagelbier is sinds kort weer verkrijgbaar in Roerdalen.

Meer informatie

 

Maasplassen / Resort Marina Oolderhuuske

Ook wel de Parel van de Maasplassen genoemd.
Het park is een geweldige vakantiebestemming voor jong en oud. Het park kenmerkt zich door de unieke ligging op een schiereiland gelegen direct tussen de Maas en de Maasplassen, een uitgebreid watergebied.
Al wandelend, fietsend en varend kun je de ambiance van de regio met zijn prachtige natuur en rijke historie proeven. Oolderhuuske is direct gelegen aan het fietsroutenetwerk van Midden-Limburg. In het seizoen vaart onze eigen veerdienst “Biej Ool Euver” van het park naar het dorp Ool. Via deze route kun je per fiets ook de oude binnenstad Roermond bereiken. Deze ligt op ongeveer 4 kilometer afstand van het park. Verder zijn we ideaal gelegen voor diverse uitstapjes in Nederland, België en Duitsland. Zo kun je een bezoek brengen aan witte stadje Thorn, een rondvaart maken over de Maasplassen of gewoon simpelweg genieten vanaf uw vakantieverblijf van al dat moois. De mogelijkheden zijn overweldigend. Er is o.a. ook een luxe jachthaven op het park aanwezig.

www.oolderhuuske.nl
Biej Ool Euver