logo bb header

Uitstapjes & Restaurants

In de directe omgeving zijn diverse sfeervolle Bourgondische restaurantjes en bistro's waar u lekker kunt eten. De restaurantjes en bistro's zijn gemakkelijk te voet of per fiets te bereiken. Fietsen kunnen ook gemakkelijk gehuurd worden bij de plaatselijke fietsenzaak bij ons in de buurt.

Huifkarhoeve en Speeltuin de Gitstap

De huifkarhoeve en de grote buitenspeeltuin is via een zandpad aan de achterkant van ons gastenverblijf te bereiken binnen 5 minuten. Je kunt hier een huifkartocht maken in de mooiste stukken natuurschoon.
De Huifkarhoeve beschikt over een leuk ingerichte grote speeltuin en een hoeve met restaurant en terras waar u lekker kunt eten.

www.gitstap.nl

AmiciBeach Effelderwaldsee

AmiciBeach is een groot Aqua natuurwaterpark, ideaal voor kinderen en gezinnen, op nog geen 2 km afstand van onze B&B Roodbeekerhof gelegen.
Het betoverende meer van ca 40 ha met kraakhelder water, getest door het Duitse hygiënische instituut.
Er is o.a. een grote ligweide met springkussens en een spectaculair drijvend Aquapark.

www.amicibeach.com
www.effelderwaldsee.de

 

GaiaZOO

De leukste dierentuin van Nederland!
GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek reeds vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en is in 2013 gekroond tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’. In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten. GaiaZOO biedt een onvergetelijk dagje uit voor groot én klein. In ca. 30 autominuten te bereiken.

www.gaiazoo.nl

 

Nationaal park De Meinweg

B&B Roodbeekerhof ligt op loopafstand van het nationaal park de Meinweg.
De Meinweg is ongeveer 1600 ha groot en bestaat uit bossen,heide, vennen en beken, dit prachtig gebied is bij uitstek geschikt voor de natuurliefhebbers.
Diverse fiets en( nordic)wandelroutes zijn in onze B&B op de kamer aanwezig of bij de receptie verkrijgbaar.

www.nationaal-parkdemeinweg.nl

 

Paardenmanege-/Rijstal Venhof

Paardenmanege en rijstal Venhof is sinds jaar en dag een begrip in Midden-Limburg. Gelegen aan de rand van Nationaal Park “de Meinweg” is Rijstal Venhof een ware oase van rust en groene natuur. Het park ligt ten oosten van Roermond en heeft een oppervlakte van maar liefst 1.800 ha.

Behalve een van s’lands mooiste omgevingen om met paard of rijtuig uit rijden te gaan komt de wandelaar en fietser maar ook de rolstoel (en rolator-, kinderwagen) aan zijn/haar trekken.

www.venhof.nl

 

Designer Outlet Centrum Roermond

Winkelstad Roermond (ca. 10 km) met zijn gevarieerde restaurantjes en vele boetiekjes is makkelijk per fiets te bereiken.
Winkelen in een prettige sfeer en een stijlvolle ambiance. Het Desinger Outlet Roermond zorgt voor een buitengewone winkelbelevenis. Ontdek meer dan 170 designmerken in ruim 100 winkels.

www.designeroutletroermond.com

 

Maasplassen / Resort Marina Oolderhuuske

Ook wel de Parel van de Maasplassen genoemd.
Het park is een geweldige vakantiebestemming voor jong en oud. Het park kenmerkt zich door de unieke ligging op een schiereiland gelegen direct tussen de Maas en de Maasplassen, een uitgebreid watergebied.
Al wandelend, fietsend en varend kun je de ambiance van de regio met zijn prachtige natuur en rijke historie proeven. Oolderhuuske is direct gelegen aan het fietsroutenetwerk van Midden-Limburg. In het seizoen vaart onze eigen veerdienst ‘Biej Ool Euver’ van het park naar het dorp Ool. Via deze route kun je per fiets ook de oude binnenstad Roermond bereiken. Deze ligt op ongeveer 4 kilometer afstand van het park. Verder zijn we ideaal gelegen voor diverse uitstapjes in Nederland, België en Duitsland. Zo kun je een bezoek brengen aan witte stadje Thorn, een rondvaart maken over de Maasplassen of gewoon simpelweg genieten vanaf jouw vakantieverblijf van al dat moois. De mogelijkheden zijn overweldigend. Er is o.a. ook een luxe jachthaven op het park aanwezig.

www.oolderhuuske.nl

 

Watersport Roermond, Maasplassen

Eerste en enige PADI Dive Resort in Limburg!
Duikopleidingen op een locatie met het echte vakantiegevoel. Wil je een duikopleiding volgen op een Unieke locatie in Nederland, dan zit je goed bij Enjoy Diving Nederland.
Op onze duiklocatie Resort Marina Oolderhuuske, beschikken wij over een verwarmd binnenbad en een eigen buitenwater, beide op loopafstand. Door deze combinatie bestaat al de mogelijkheid binnen enkele dagen je duikbrevet te behalen.
Enjoy Diving beschikt over PADI Instructeurs (zefstandige duikprofessionals) waar je met al je vragen over duiken terecht kunt.
Op onze duiklocatie verzorgen wij duik- en specialty-opleidingen volgens PADI richtlijnen.

www.watersportroermond.nl

 

Roerkade in Roermond

Op de Roerkade in Roermond zijn veel cafés en restaurantjes. Vooral in de zomermaanden zitten de terrassen vol.
De Roerkade is in 2010 opnieuw ingericht met eenrichtingsverkeer en verbreding van de terrassen. Je hebt hier zicht op de Roer en De Stenen Brug (de brug over de Roer werd in 1771 uit hardsteen opgetrokken. Maria Theresia heeft de brug aan de stad geschonken).