Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Bed & Breakfast Roodbeekerhof.

Bed & Breakfast “Roodbeekerhof” (plaatselijk bekend als Pension Schoenmakers) hanteert onderstaande algemene voorwaarden. Deze zijn van kracht vanaf het moment van reservering tot en met het verblijf in onze B&B.

1. Algemeen

Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle gebruikers van
Bed & Breakfast “Roodbeekerhof” / Pension Schoenmakers, Rothenbacherweg 4, 6063 NJ te Vlodrop.
Met het aangaan van een huurovereenkomst / kamerreservering
/ kamerboeking, worden deze Algemene Voorwaarden van kracht.

 1. Op verzoek wordt een exemplaar van deze Algemene Voorwaarden kosteloos verstrekt aan de gebruikers.
 2. Huurders / gasten dienen een vaste woon -of verblijfplaats te hebben.
 3. De eigenaar is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van eigendommen van de gebruikers. Bij geschillen zijn alle (juridische) kosten voor rekening van de gebruikers.
 4. Alle risico’s met betrekking tot een verblijf in Bed & Breakfast “Roodbeekerhof” zijn voor rekening van de gebruikers.
 5. Beschadigingen en vermissingen van roerende en onroerende goederen van de eigenaar dienen door de gebruikers onmiddellijk te worden gemeld en vergoed aan de eigenaar.
 6. Gasten dienen instructies van de eigenaar op te volgen.
 7. De eigenaar kan gasten, bij overtreding van deze Algemene Voorwaarden en bij ongepast gedrag, met onmiddellijke ingang de toegang tot Bed & Breakfast “Roodbeekerhof” ontzeggen en/of weigeren, zonder nadere mededeling en opgaaf van redenen en zonder restitutie van verblijfskosten.
 8. De administratie van de eigenaar is bepalend bij onderling meningsverschil tenzij de gebruikers het tegendeel kunnen bewijzen.
 9. Gasten van Bed & Breakfast “Roodbeekerhof”dienen zich te houden aan het onderstaande Huishoudelijk Reglement.
 10. Bart Schoenmakers en Saskia Heij zijn de eigenaren en de beheerder van Bed & Breakfast “Roodbeekerhof”, verder aangeduid als eigenaar. De eigenaar kan zich laten vervangen.

2. Reservering en bevestiging

 1. Voor het reserveren van een verblijf in Bed & Breakfast “Roodbeekerhof”worden geen extra kosten in rekening gebracht.
 2. De huurovereenkomst kan mondeling, telefonisch, schriftelijk en per e-mail worden aangegaan.
 3. Na ontvangst van jouw reserveringsverzoek stuurt Bed & Breakfast “Roodbeekerhof” een bevestiging (mits plaats beschikbaar) en is de reservering definitief.
 4. Op onze reserveringsbevestigingen wordt verwezen naar deze Algemene Voorwaarden.

3. Betaling particulieren

 1. De verblijfskosten in Bed & Breakfast “Roodbeekerhof” dienen bij aankomst contant, per pin of bij vooruitbetaling te worden voldaan.
 2. De eigenaar kan in overleg met de gebruiker van deze voorwaarden afwijken. Bij een reservering vanaf 7 dagen en langer, kan de eigenaar een aanbetaling vragen van 50% van de overeengekomen huur-/kamerreservering.

  De tarieven vindt je o.a. terug op onze website.

4. Betaling zakelijk

 1. De verblijfskosten in B&B “Roodbeekerhof” dienen bij aankomst contant, of per pin te worden voldaan. In overleg is het mogelijk per factuur te betalen. Deze facturen dienen binnen 14 dagen voldaan te zijn.

5 . Annulering en no show (niet komen zonder annulering)

 1. Indien jij onverhoopt niet in staat bent om de aangegane huurovereenkomst / kamerreservering na te komen, dient je dit zo spoedig mogelijk bij ons te melden zodat wij de daardoor vrijgevallen datum alsnog aan derden kunnen aanbieden.
 2. Bij annulering en no show betaalt de contractant een vergoeding aan de eigenaar.
 3. Deze vergoeding bestaat uit:
  1. Tot 48 uur bij annulering voor ingangsdatum van de huur / kamerreservering is de annulering kosteloos.
  2. Bij annulering binnen 48 uur voor ingangsdatum is 50% van de totale huur-/kamerprijs als bedrag als vergoeding verschuldigd.
  3. Bij annulering en no show op de dag zelf is 100% van het bedrag van de reservering / huur verschuldigd.

Het bij punt 2 en 3 verschuldigde bedrag dient te worden overgemaakt op het bankrekeningnummer: NL24 RABO 0154613258 ten name van B&B “Roodbeekerhof” / Pension Schoenmakers V.O.F.. Jij ontvangt hiervoor een factuur. Deze dient je binnen 14 dagen te voldoen.

Wanneer er een voorschot door contractant is betaald, zal deze evenredig aan bovenstaande worden terugbetaald door eigenaar.

6. Sleutel B&B

Als gast ontvangt je een sleutel van de kamer/ studio.
Deze lever je weer in bij vertrek (uitchecken). Als gast ben je zelf verantwoordelijk voor het correct afsluiten van de toegangsdeur van jouw kamer (studio).
Verlies van de sleutel is voor kosten van contractant (€ 25,-) en zal bij uitchecken cash of achteraf per factuur door contractant voldaan worden.

7. Schades en vernielingen

Indien er schade aan het gehuurde / kamer / studio door de huurder is ontstaan dient de huurder dit onmiddellijk aan de eigenaren te melden en zal er een toepasselijke schadevergoeding door de huurder / gebruiker in rekening worden gebracht dan wel middels de aansprakelijkheidsverzekering van de huurder/ gebruiker aan de B&B eigenaren worden vergoed.

Huishoudelijk reglement

Aankomst en vertrek

De inchecktijd is vanaf 15.00 uur tot 22.00uur, indien jij later wenst in te checken dient je dit aub. even aan te geven.
Op de dag van aankomst kun je vanaf 15.00 uur jouw verblijf gebruiken.

De uitchecktijd is tot 11.00 uur.
Op de dag van vertrek dient het verblijf (kamer) om 11.00 uur vrij te zijn en netjes te worden achtergelaten. De kamer (en de keuken) dienen netjes en schoon te worden achtergelaten anders betaal jij extra schoonmaakkosten (€ 25,-).

Alleen in overleg kan van bovengenoemde tijden afgeweken worden.
Bij voortijdig vertrek vindt geen restitutie plaats.

Ontbijt

Het ontbijt wordt in overleg tussen 7.30 en 10.00 uur geserveerd.

Jouw verblijf

 • Geluidsoverlast, dient tussen 22.00 en 07.00 uur te worden voorkomen.
 • Gebruik door derden van het verblijf is niet toegestaan.
 • Bezoekers mogen niet zonder toestemming van de beheerder en zonder bijbetaling overnachten in de Bed & Breakfast.
 • Voertuigen kunnen geparkeerd worden op de parkeerplaats van de
  B&B op eigen risico.
 • Afval dient in het vuilnis bakje te worden gedeponeerd of in de containers op de parkeerplaat (papier, glas, restafval vuilnis).
 • De aanwezigheid van verdachte personen onmiddellijk melden bij de eigenaar.
 • Huisdieren zijn in Bed & Breakfast “Roodbeekerhof” niet toegestaan.
 • Roken in Bed & Breakfast “Roodbeekerhof” is niet toegestaan.